Na břehu Rhôny Brno – bistro a vinný bar Jakubské náměstí
Víno s tělem i duší.
Praha miluje Brno a věříme, že Brno bude milovat Na břehu Rhôny. Po třech letech příprav se nám 9. 2. 2023 podařilo otevřít tento krásný prostor, bistro a vinný bar na Jakubském náměstí. Je to ta největší pobočka, kde teče víno nejen z Rhôny, ale z celé oblasti Francie. Najdete tu skvělá vína od rodinných vinařství, která si sami vozíme a leckterá nikde jinde nenajdete. Naše samostáčecí rhônská stěna nemůže chybět. Nabízíme skvělou studenou i teplou kuchyni, kde jsou aktuálně například ústřice, rillette, žabí stehýnka nebo třeba kohout na víně. Vytváříme přátelskou atmosféru, prostor pro setkávání a debaty nad vínem nejen u řízených degustací.
Aktuální provozní doba
Pondělí – Sobota: 8:00 – 24:00
Neděle: 8:00 – 14:00
Tel.: +420 734 759 599
Odpovědný vedoucí: Nikola Rechtorisová
e-mail: rezervacebrno@nabrehurhony.cz
Adresa: Jakubské náměstí 2, Brno
Fakturační údaje: Na břehu Rhôny Brno s.r.o., IČO: 10855980, Krohova 2261/1, 160 00, Praha 6
SNÍDANĚ & BRUNCH
- Croque Monsieur (raclette, Pražská šunka, dijonská hořčice, salátek) 220
- Farmářský chléb s avokádem (pažitková pomazánka, avokádo, pošírované vejce) 180
- Francouzské palačinky (čerstvé ovoce, domácí čokoláda, šlehačka) 180
- Tři vejce do skla (parmezán, pažitka, přepuštěné máslo, opečený chléb) 165
- Hemenex (tři farmářská vejce, Pražská šunka, marinovaná cibulka, bylinky, chléb, salátek) 180
- Francouzská snídaně (omeleta, máslo, džem, Pražská šunka, croissant, opečený chléb) 195
- Rhônská cibulačka (zapečená bagetka s sýrem raclette) 85
- Croissant 2 ks (máslo, džem) 115
NAŠE SLÁVKY
- Marinière (kořenová zelenina, česnek, rajčata, bílé víno) 400 g /1000 g 328,- /629,-
- Alsaské (uzený špek, rozmarýn, smetana) 400 g /1000 g 328,- /629,-
- Marseillské (fenykl, pastis, bílé víno) 400 g /1000 g 328,- /629,-
JEN TAK K VÍNU
- Ústřice 1 / 6 / 12 ks (citron / šalotka / tabasco / ponzu řepa se zázvorem) 169,- /960,- /1 560,-
- Grundle (citrónová majonéza) 220
- Zapečený brie pro 2 (pečivo, cibulové chutney, lanýžový olej) 330
- Naše hranolky (Rhônská remuláda) 150
SEZÓNA
- Žabí stehýnka Ras el Hannout (mangold, pastiňákové pyré, citron) 290
- Francouzský tatarák 200 g (kapary, lanýž. olej, cornichons, nakládaná cibule, opékané pečivo) 480
- Špagety s ančovičkami (kapary, ančovičky, šalotka, olivy, rukola) 270
- Salát s mořským vlkem (mix salátů, pečený česnek, cherry rajčata, vinegar, opečená bagetka) 399
CHUŤOVKY
- Pečivo od Chleba Brno (olivový olej z Martignargues) 85
- Fish & Chips (rhônské hranolky, majonéza) 260
- Kachní rillettes (růžový a zelený pepř, pečivo) 185
- Francouzské sýry 60g 190
- Charcuterie pro 2 (mix sýrů, uzenin a jiných delikates) 490
- Olivy (pomeranče, romarýn, pastis) 120
- Kořeněné ořechy s medem (mandle, arašídy, kešu, semínka) 130
- Pražené mandle (bílý pepř, lanýžový olej) 110
SLADKÉ
- Crème brûlée 130
- Čokoládový fondant 150
- Sezónní dezert 150
- Čokoládový fondant 150